Clicky

Door november 13, 2013 0 Reacties Lees meer →

Thompson zet online pessimisten schaakmat met ‘Smarter than you think’

Clive Thompson is een gerenommeerd technology journalist en schrijft onder meer voor de New York Times. Onlangs verscheen zijn boek Smarter than you think, met als ondertitel How technology is changing our minds for the better. Hiermee trekt hij fel van leer tegen de vele ‘online pessimisten’ en publicaties die zeggen dat het gebruik van internet en social media slecht is voor de opvoeding, het sociale leven, onderwijs etc.

In NRC Next van maandag 4 november interviewde Carola Houtekamer Thompson in New York naar aanleiding van diens boek. De kop van dat artikel zet eigenlijk direct de toon: ‘Doe eens niet zo negatief, internet is wél goed.’

Ronduit inspirerend

Thompson wil laten zien dat we echt slimmer worden van smartphones en tablets, als we ze maar goed gebruiken. Dat is logisch zou je zeggen, maar volgens NRC Next en alle overige reviews is de manier waarop hij dat aan de man brengt ronduit inspirerend. Vooral natuurlijk voor iedereen die positief is ingesteld en gelooft in de kracht van moderne technologie.

Zoals Thompson in het interview aangeeft: ‘Negatieve kritiek wordt altijd als intelligenter gezien dan positieve. Optimisten vinden we dom.’ Laten we in dit geval gaan voor de optimist en de talrijke mogelijkheden die internet ons kan bieden. Denk aan kinderen die tijdens de les strategische games spelen om de geschiedenis echt goed te doorgronden. Of: waarom kan een amateurschaker van grootmeester en veelvuldig wereldkampioen Kasparov winnen? Juist: online zelfstudie.

Thompson zet met zijn boek alle online pessimisten schaakmat.

TechCrunch interview

Bekijk hieronder het interview dat TechCrunch hield met Thompson.

De strekking van zijn boek omschrijft Thomson als volgt: zijn we teveel afgeleid door technologie om ons te concentreren op een boek of op een gedachte? Wat betekent het voor individuen om ineens gedachten te uiten en sociaal te denken met andere mensen, makkelijker samen problemen op te lossen en te praten en denken met een wereldwijd publiek? Bekijk dit interview en lees zijn boek voor het antwoord.

Geplaatst in: Blogs, Home

Over de Auteur:

Plaats een reactie

Please insert the signs in the image:

AANMELDEN NIEUWSBRIEF