Waarom ik zo’n enorme hekel heb aan creditcards op dit moment, lees er meer over in dit artikel!

Waarom ik zo’n enorme hekel heb aan creditcards op dit moment, lees er meer over in dit artikel!

Ik begon anders te denken over creditcards toen ik 18 jaar oud was en mijn opa zei tegen me “het gebruik van een credit card is als het nemen van een hypotheek op je kleren”. En nu, een kleine 10 jaar later, kan ik met trots zeggen dat ik nooit een creditcard heb gehad (en dat zal ik ook nooit doen). Hier zijn de redenen waarom ik een hekel heb aan die beste creditcards die zo populair zijn geworden de afgelopen jaren:

1. Ik ben een spender

Ik zal zeker geld uitgeven dat ik niet heb als ik krediet gebruik. Ik hou van kleren. Ik hou van mooie dingen. Ik ken mezelf, en ik ben me bewust van mijn wens om geld uit te geven. Door contant geld te gebruiken of te debiteren (als krediet), weet ik zeker dat ik niet meer uitgeef dan ik heb.

Krediet stimuleert overbesteding omdat je toegang krijgt tot meer kapitaal dan je eigenlijk hebt. Dit is erg verleidelijk!

2. Schuld zuigt, zeker een creditcard schuld

In een van zijn afleveringen zei Dave Ramsey: “als schuld een optie is, heb je altijd schuld”. Ik geloof dit echt, dus ik kies ervoor om geen krediet toe te staan als optie. In plaats daarvan gebruik ik een noodfonds om onverwachte dingen te financieren.

3. Beloningen zijn niet zo geweldig

Voor mij zijn de beloningen de verleiding niet waard. Ik denk dat als een bedrijf je kan opzuigen vanwege hun beloningen, je echt overgeleverd bent aan hun genade (om nog maar te zwijgen van het feit dat ze deze beloningen op elk moment kunnen veranderen). Ik wil de controle, niet het bedrijf. Onthoud: ze zitten in een bedrijf om geld te verdienen, punt uit.

4. Oude gewoontes sterven hard zeker met een creditcard

Als je eenmaal binnen bent, is het moeilijk om eruit te komen. Ik weet dit van de schuld van de studentenlening. Ik heb veel schulden van de rechtenfaculteit, en terwijl het naar beneden gaat, is het zo moeilijk om eruit te komen. Ik wil dit nooit meer doen. En terwijl mijn studentenschuld misschien wel de moeite waard is, zou ik nooit de schuld van de consument kunnen rechtvaardigen.

5. Samengestelde rente bij creditcards

Ik hou van het Einstein-citaat: “Samengestelde interesse is het achtste wereldwonder. Hij die het begrijpt, verdient het… hij die het niet… betaalt het.”

  • Dit betekent dat als je je geld investeert, je samengestelde rente verdient, maar als je een creditcard gebruikt en het saldo overbrengt naar de volgende maand, dan betaal je samengestelde rente.
  • De samengestelde rente is de rente die wordt berekend op basis van de hoofdsom en de rente over de voorgaande periode. Het idee is dat uw geld exponentieel groeit in de tijd. Net zoals samengestelde interest u voordeel kan opleveren, kan het ook pijn doen als u een creditcard gebruikt en een saldo bij zich draagt.
Comments are closed.