Waarom is het zo belangrijk om lang te blijven leren? Een aantal belangrijke dingen die je moet weten

Waarom is het zo belangrijk om lang te blijven leren? Een aantal belangrijke dingen die je moet weten

In principe zal iedereen zich trots voelen als hij/zij iets meer heeft dan de anderen: beter, succesvoller, intelligenter, rijker en anderen. Ook zullen mensen zich verdrietig voelen of zelfs lijden als ze in een staat verkeren die slechter is dan die van anderen. Daarom heeft iedereen een instinct om te concurreren.

Wij als leerkrachten moeten echter een strategie voorbereiden om ervoor te zorgen dat de concurrentie in de klas aantrekkelijk blijft en de leerlingen de concurrentie met de klasgenoten aankunnen.

  • Hoe krijg je dit voor elkaar? Bereid een wedstrijd voor die door de hele klas gevolgd kan worden en elke leerling heeft de mogelijkheid om kampioen te worden. Zorg ervoor dat studenten die winnaars worden gevarieerd zijn, niet alleen bepaalde studenten die de competitie winnen.
  • Laat elke student op een bepaald moment kampioen worden. Dit is in overeenstemming met het principe “elk individu is een kampioen in zijn vakgebied”. De leerkrachten moeten dus het type wedstrijd dat in de klas wordt gehouden, variëren.

Zorg voor voldoende leermiddelen in de klas

Het komt vaak voor dat studenten niet willen leren vanwege het gebrek aan leermiddelen of zelfs vanwege de onbeschikbaarheid van de leermiddelen. Om de leerlingen in uw klas te laten genieten van het leren, zorg dan voor voldoende leermiddelen, wat betekent dat de leermiddelen niet alleen beschikbaar zijn, maar ook variëren.

  • Met de beschikbaarheid van de leermiddelen (die gevarieerd en adequaat zijn) zullen de studenten gemotiveerd zijn om te leren. De leermaterialen worden in de eerste plaats geleverd ter ondersteuning van het curriculum, maar ook in verband met zelfontplooiing en/of loopbaanontwikkeling.
  • De aangeboden leermiddelen moeten inderdaad in het klaslokaal aanwezig zijn, niet alleen in de bibliotheek. Leermiddelen kunnen goederen zijn die verwijzen naar afdrukbare materialen, audio-opnames en video’s.
  • Hoe diverser en completer de leermiddelen die in de klas beschikbaar zijn, hoe beter het effect op de interesse van de studenten in het leren. Zo wordt het voor de leerlingen leuk om te leren.

Geef hulp aan studenten die moeite hebben met leren

Nog één ding dat de interesse van de studenten in het leren kan wekken is de beschikbaarheid van de hulp bij het leren. De hulp bij het leren kan komen van de leerkracht in de klas, of van een andere leerkracht die is aangesteld om leerlingen te helpen die problemen hebben om te leren of geconfronteerd worden met leermoeilijkheden.

  • Wanneer leerlingen met leerproblemen te maken krijgen, hebben ze de hulp nodig om meer begrip te krijgen. Maar als de hulp die nodig is ontbreekt, zullen ze stoppen met leren. Houd er dus rekening mee dat u altijd aan de kant van uw leerlingen moet staan om hen te helpen hun leerproblemen te overwinnen.
Comments are closed.